• Samfundsansvar

AP Pension tilbyder mulighed for reduceret pensionsbidrag

Corona-situationen har betydet, at mange danske virksomheder i øjeblikket kæmper, og regeringen er kommet med hjælpepakker og støtteordninger for at holde hånden under både virksomheder og lønmodtagere. Nu tilbyder AP Pension også at hjælpe virksomhederne, så de kan nøjes med at indbetale et reduceret bidrag til medarbejdernes pensionsordninger i en periode, uden at det går ud over medarbejdernes forsikringer.

Virksomheder landet over kæmper hårdt i disse dage, og mange tager et stort ansvar for at forsøge at fastholde så mange medarbejdere som muligt i beskæftigelse. AP Pension vil gerne støtte virksomhederne i det store ansvar, de tager, og tilbyder derfor nu, at de kan reducere indbetalingerne til medarbejdernes pensionsordninger. Muligheden for reduceret pensionsbidrag gælder for månederne april til og med december i år.

- Mange virksomheder kæmper med næb og kløer lige nu, og en del vil have svært ved at komme igennem krisen uden at det får konsekvenser i form af nedskæringer. Som kundeejet pensionsselskab har vi et særligt ansvar overfor vores kunder, og derfor rækker vi nu hånden ud til virksomhederne, så vi i fællesskab kan løse nogle af de udfordringer, de står overfor, siger Bo Normann Rasmussen, administrerende direktør i AP Pension.

Medarbejderne bevarer deres forsikringer

Selvom der i en periode indbetales et lavere pensionsbidrag, bevarer medarbejdernes deres sikkerhedsnet i form af de forsikringer, der er tilknyttet pensionsaftalen.

- Der er rigeligt for virksomhederne at bekymre sig om i disse corona-tider. Derfor har det været vigtigt for os, at kunne tilbyde en løsning, hvor medarbejderne fortsat er fuldt forsikrede, selvom deres arbejdsgiver betaler et lavere pensionsbidrag. Med denne løsning håber vi at bidrage til, at virksomhederne kan fokusere deres kræfter på at overleve, og ikke samtidig skal bekymre sig om, hvordan medarbejderne er stillede, hvis de for eksempel bliver syge, siger Bo Normann Rasmussen.

Indbetalinger skal være påbegyndt

Det er en forudsætning for at benytte sig af tilbuddet, at pensionsaftalen er underskrevet og modtaget senest den 22. marts i år og at den første fulde indbetaling har fundet sted.

Vær opmærksom på overenskomster og adgang til hjælpepakker

Virksomhedsejere skal være opmærksomme på, at der kan gælde overenskomstmæssige regler for deres medarbejdere, som betyder, at det ikke umiddelbart er muligt at reducere pensionsbidraget. Det er samtidig vigtigt at være opmærksom på, at udgangspunktet for at få adgang til regeringens hjælpepakker er, at man fortsætter med at udbetale fuld løn til de ansatte – herunder et aftalt pensionsbidrag.

Kontakt os for mere information

Vi anbefaler alle virksomheder til at tage fat i deres faste kontaktperson i AP Pension, hvis de ønsker at høre mere om muligheden for reduceret pensionsbidrag.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.