• Samfundsansvar

Aktiemarkederne har genvundet en del af det tabte

Aktiemarkederne oplevede i februar og marts historisk store fald. Siden bunden på markedet blev nået, har aktiemarkedet oplevet en stor stigning. Det fortæller investeringsdirektør i AP Pension, Ralf Magnussen. Se mere i videoen med vores investeringsdirektør, nederst i artiklen, hvor han forklarer mere om den aktuelle situation på de finansielle markeder.

Spredningen af coronavirus og nedlukningen af samfund i store dele af verden betød voldsomme fald på de finansielle markeder i løbet af februar og marts, hvor det amerikanske aktiemarked faldt omkring 35 procent, mens det i Europa gav et fald på næsten 40 procent. Siden den voldsomme nedtur på aktiemarkederne har der fra slutningen af marts været andre positive tendenser på markederne.

- Siden bunden blevet nået på aktiemarkedet i slutningen af marts, er det amerikanske- og globale aktiemarked steget med 25 procent. Dermed er faldende blevet betydeligt mindre, når vi står her i maj, siger investeringsdirektør i AP Pension, Ralf Magnussen og fortsætter:

- Så ligesom de finansielle markeder reagerede meget kraftigt, da vi lukkede økonomierne, så har de har også reageret kraftigt, da vi begyndte genåbningen.

Genåbninger bliver afgørende

Herhjemme er vi gået ind i fase to i genåbningen af samfundet, men rundt om i verden er der stadig store økonomier, der ikke er lige så langt med en genåbning. Den fortsatte genåbning bliver, ifølge Ralf Magnussen, derfor helt afgørende.

- De finansielle markeder glæder sig over, at vi genåbner. Men det nye spørgsmål er, hvordan genåbningen kommer til at ske. Hvor meget kan vi åbne, og kommer forbrugerne tilbage, eller kommer de til at være tøvende? Det kommer til at være helt afgørende for, hvordan reaktionen bliver på de finansielle markeder, forklarer Ralf Magnussen.

Den aktuelle situation på de finansielle markeder betyder, ifølge Ralf Magnussen, at vi i AP Pension risikospreder vores investeringer og holder øje med de muligheder, der åbner sig og de risici, der opstår.

- Aktuelt har vi i AP Pension flere kreditobligationer og reale aktiver, end vi har normalt.  Når vi ser på vores aktieportefølje, så vil vi helst investere i selskaber, som har en robust forretningsmodel, som også kan fungere under en coronakrise, hvilket betyder, at vi har en overvægt af it- og sundhedsaktier, siger investeringsdirektøren, der sammen med resten af vores investeringsafdeling i AP Pension følger udviklingen på de finansielle markeder intenst.

Se mere i videoen, hvor Ralf Magnussen forklarer mere om den aktuelle situation på de finansielle markeder.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.