• Bæredygtighed

Udnyt dit fradrag i 2019: Ekstra indbetaling kan være pengene værd

Måske er du en af dem, der kan spare penge i skat ved at indbetale mere på din pensionsordning i 2019. Indbetal nu, og udnyt dit fulde fradrag i 2019.

Inden længe skyder vi nytåret ind og er klar til at gå ind i 2020. Derfor bør du nu overveje, om du har fordel af at indbetale ekstra på din pensionsordning i 2019. Der er flere grunde til, at ekstra indbetaling kan være en god idé:

  • Spar penge i skat i år: Indbetalinger til ratepension og livsvarig livrentepension giver skattefradrag. Hvis du har udsigt til at betale topskat i år, men ikke betaler topskat, når du engang skal have din pension udbetalt, sparer du penge.
  • Få mere i pension: Du kan give din pensionsopsparing et løft, så du ender med en højere pension.
  • Betal lavere skat af dit afkast: Du betaler 15,3 procent i skat af afkastet på din pensionsopsparing. Renterne af din opsparing i banken beskattes med op til 42,7 procent.

Kom under topskattegrænsen

Topskattegrænsen er i 2019 på 558.044 kr. før otte procents AM-bidrag. Hvis din løn i dag er højere end dette beløb, kan du overveje, om det er en fordel for dig at indbetale ekstra til pension og dermed reducere din skat.

Så meget kan du indbetale med skattefradrag

Uanset om du har en eller flere ratepensioner, kan du i 2019 maksimalt indbetale op til 55.900 kr. i alt på ratepensionerne (efter AM-bidrag) med skattefradrag.

Hvis du med din ekstra indbetaling har samlede pensionsindbetalinger på op til 71.500 kr. (efter AM-bidrag) i 2019, får du også et ekstra pensionsfradrag ved at indbetale mere på din pensionsordning. Hvis der er mere end 15 år til, at du når folkepensionsalderen, så udgør det ekstra pensionsfradrag otte procent af indbetalingen (efter AM-bidrag). Mens pensionsfradraget udgør 22 procent, hvis du har mindre end 15 år til folkepensionsalderen.

Sådan indbetaler du ekstra

Hvis du ønsker at indbetale ekstra på den pensionsordning, du har i AP Pension, via din arbejdsgiver, skal du give din virksomheds lønkontor besked om, hvor stort et ekstra beløb du ønsker at betale. Du skal være opmærksom på, at beløbet senest skal være indbetalt sammen med din løn for december.

AP Pension fordeler din indbetaling på samme måde som dine løbende indbetalinger. Hvis du rammer loftet på din ratepension, vil resten blive indbetalt på en livsvarig livrentepension.

Hvis du ønsker at indbetale ekstra på din eksisterende privattegnede pensionsordning i AP Pension, skal din indbetaling udgøre mindst 36.000 kr. Du overfører beløbet via din bank. Benyt registreringsnummer 3100 og kontonummer 3100326833 (husk at angive dine personlige oplysninger i meddelelsesfeltet til beløbsmodtager). Vi skal have din indbetaling senest den 30. december 2019. Dette gælder som nævnt kun for kunder med eksisterende privattegnede pensionsordninger.

Hvis du har mere end én pensionsordning i AP Pension, skal du også angive, hvilken pensionsordning du ønsker beløbet indsat på. Oplysningerne angiver du under 'meddelelse til beløbsmodtager' på indbetalingen fra din bank. Du kan få overblik over dine pensionsordninger på Min Pension.

Vi er klar til at hjælpe

Hvis du overvejer at betale ekstra ind på din pensionsordning, så husk, at du altid er velkommen til at kontakte os på 3916 5000 eller kundecenter@appension.dk

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.