• Samfundsansvar

Regnskab 1. kvartal 2019: Markant vækst i præmieindtægter

For AP Pension byder første kvartal i 2019 på flotte takter. Markant vækst i bruttopræmieindtægter, solide afkast og planmæssig integration af Skandia.

Hovedpointer

  • Markant vækst i bruttopræmieindtægter på 17,3 procent fra 3,0 mia. kr. i første kvartal 2018 til 3,5 mia. kr. i første kvartal 2019 – hvis Skandia Danmarks præmieindtægter medregnes, så er bruttopræmierne for AP Pension-koncernen steget med 60,6 procent til 4,8 mia. kr.
  • Vindene på investeringsmarkederne er vendt, så kunder med opsparing i både markedsrente og gennemsnitsrente har fået solide afkast.
  • Integrationen af Skandia Danmark med AP Pension skrider planmæssigt frem.

I 2019 er det 100 år siden, at en gruppe af andelsfolk satte sig ned og besluttede, at de ville oprette et pensionsselskab for deres medarbejdere – det, vi i dag kender som AP Pension. Og i året, hvor AP Pension således kan fejre sin 100 års fødselsdag, står selskabet stærkere end nogensiden. De flotte takter fra 2018 er fortsat ind i 2019. Pensionsselskabet kan således melde om en markant fremgang i bruttopræmieindtægterne, som er steget med 17,3 procent fra 3,0 mia. kr. i første kvartal 2018 til 3,5 mia. kr. i første kvartal 2019. Hvis præmieindtægterne fra Skandia Danmark medregnes, så er der tale om en stigning på hele 60,6 procent, så koncernens samlede bruttopræmieindtægterne lander på 4,8 mia. kr. i første kvartal 2019.

Fremgangen kommer både fra samarbejdet med en række pengeinstitutter via AP Pensions datterselskab, nærpension, og øget aktivitet blandt pensionsmæglerne, som for alvor har fået øjnene op for den værdiskabelse, som ligger i AP Pension. Men derudover oplever AP Pension også en markant vækst fra selskabets egen salgskanal, som i øjeblikket bidrager med mange nye kunder.

På afkastsiden er 2019 begyndt godt. AP Pension har således i årets første kvartal indhentet det tabte afkast fra 2018 og mere til. Afkastet for kunder med opsparing i gennemsnitsrente var således 3,1 procent, mens en kunde, der har sin opsparing placeret i markedsrente, kunne glæde sig over et afkast på 7,3 procent.

De positive tendenser på investeringsmarkederne, der har præget årets første tre måneder, har været drevet af optimisme blandt investorerne. En optimisme der blandt andet skyldes, at der er set et skifte i den amerikanske pengepolitik. Oprindeligt forventede investorerne, at de pengepolitiske stramninger, markedet så i 2018, ville fortsætte ind i 2019, men det er ikke længere tilfældet. Positive fremskridt i dialogen mellem Kina og USA har også været en afgørende faktor for, at aktiemarkederne har fået et løft, og afkastene dermed er steget markant.

I første kvartal 2019 kan AP Pension fremvise svagt stigende omkostninger pr. forsikret, idet det såkaldte nøgletal N5 udgør 908 kr. omregnet på helårsbasis. Det er en stigning på 50 kr. i forhold til samme kvartal sidste år. Den lille stigning kan blandt andet henføres til det store integrationsarbejde, der pågår i forbindelse med integrationen af Skandia Danmark og AP Pension.

Årets første tre måneder har også budt på en af de helt store begivenheder i AP Pensions historie, nemlig overtagelsen af Skandias danske pensionsforretning. Onsdag den 2. januar 2019 var datoen, hvor AP Pension overtog nøglerne til Skandia Danmark. Med købet byder AP Pension velkommen til 93.000 nye kunder, og siden købet blev endeligt, har AP Pension knoklet for at sikre integrationen af Skandia med AP Pension. Indtil videre forløber processen planmæssigt, hvilket betyder, at medarbejderne er flyttet til AP Pension, og systemerne er ved at blive gjort klart til at modtage Skandias mange kunder.

Citater fra adm. direktør Bo Normann Rasmussen

- I 2019 fylder AP Pension 100 år, og vi står stærkere end nogensinde. På et meget konkurrencepræget marked leverer vi et solidt regnskab for første kvartal 2019, hvor jeg især er stolt over, at koncernens samlede bruttopræmieindtægter er vokset med 60,6 procent. Den markante vækst lover rigtig godt for resten af året.

- Generelt vinder vi i øjeblikket markedsandele, og jeg ser vores første kvartals resultat som et bevis på, at flere og flere får øjnene op for den værdiskabelse, der er ved at være en del af et kundeejet pensionsselskab som os, hvor vi kun har en ejer, nemlig vores kunder.

- Afkastene i første kvartal har været rigtig gode. Den vending, vi har oplevet på investeringsmarkederne i årets første tre måneder, er i høj grad drevet af stigninger i aktiekurserne på over 10,0 procent. Jeg glæder mig over, at vi nu har indhentet de negative afkast fra 2018 og mere til.

- Ved indgangen til 2019 blev købet af Skandias danske pensionsforretning endeligt, og vi har i årets første måneder knoklet for at gøre klar til at flytte de mange kunder fra Skandia til AP Pension. Det siger sig selv, at det er en større opgave, men jeg er utrolig stolt over, at projektet indtil videre kører efter planen.

For yderligere oplysninger:

Bo Normann Rasmussen
Adm. direktør, , AP Pension
6161 0592

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.