• Samfundsansvar

Nye og erfarne kræfter i AP Pensions bestyrelse

Det er kunderne, der ejer AP Pension. Derfor er det også kunderne, der sidder i bestyrelsen i AP Pension. Ved seneste generalforsamling blev der valgt fire nye medlemmer ind i bestyrelsen.

Ved AP Pensions seneste generalforsamling blev der budt velkommen til fire nye medlemmer i bestyrelsen. Fælles for de nye bestyrelsesmedlemmer er, at de har en solid karriere bag sig, hvor økonomi, fagligt arbejde og bestyrelsesarbejde er en del af cv’et.

Kundeejerskabet giver noget ekstra

Blandt de nye bestyrelsesmedlemmer i AP Pension er Lars Sørensen, der er rådgiver for den øverste ledelse i grovvareselskabet DLG. Frem til 1. juli i år havde han i syv år været økonomidirektør samme sted. At AP Pension er kundeejet, er en af årsagerne til, at Lars Sørensen stillede op til bestyrelsen.

- Det giver en ekstra loyalitet fra kunderne, at AP Pension er kundeejet. Men det giver også en forpligtelse og binding for AP Pension. Det stærke er, at man er opmærksom på, at man har den loyalitet mellem kunder og selskab, fortæller Lars Sørensen.

Lars Sørensen ser frem til den kommende periode i AP Pensions bestyrelse.

- Det er en rigtig spændende tid. Dels fordi AP Pension har styrket sin position. Dels fordi AP Pension har opkøbt Skandias danske aktiviteter, som er et stort og ambitiøst opkøb. Det betyder i høj grad ledelsestid og ledelsesstyring, for at få noget markedsmæssigt, strategisk og økonomisk fornuftigt ud af købet. Og så skal man høste den synergi, der er. Det er en stor opgave, som direktionen tackler på den rigtige måde.

Unge skal gøres klogere på pension

For Lene Sarup, journalist ved Jysk Fynske Medier, har det organisatoriske arbejde og bestyrelsesarbejdet gennem mange år været en indgroet del af hverdagen. I flere år sad hun i hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund, og hun har gennem en årrække været tillidsmand for de redaktionelle medarbejdere på den fynske del af Jysk Fynske Medier.

De mange erfaringer med fagligt arbejde vil hun benytte sig af i bestyrelsesarbejdet i AP Pension.

- Jeg kan bidrage med mit engagement samtidig med, at jeg står nede på gulvet med nogle mennesker, der har brug for pensionsordninger. Jeg kan bidrage med min optimisme og tro på, at man godt kan forklare unge mennesker om pension – både gøre dem klogere og få dem til at investere mere fornuftigt i forhold til deres pensionsopsparing, siger Lene Sarup, der til hver en tid vil foretrække et selskab, der arbejder for fællesskabets bedste.

- Inderst inde kan jeg ikke forstå, hvorfor ikke alle mennesker går ind i et kundeejet selskab i stedet for at binde deres pensionsopsparinger i selskaber, hvor andre mennesker skal tjene penge. Jeg vil foretrække, at mit selskab tjener penge til fællesskabet, fortæller Lene Sarup.

Bestyrelsen er et åbent dialogforum

Med 46 års erfaring fra bankverden, hvoraf de 40 har været som leder, har Ejvind N. Jensen en solid erfaring fra den finansielle sektor. Karrieren startede i Andelsbanken, der senere blev til Unibank og siden Nordea. Gennem sin karriere i Andelsbanken har Ejvind N. Jensen været med til at henvise kunder til AP Pension. Her har han oplevet AP Pension som samarbejdspartner.

- AP Pension har altid været et pensionsselskab, som kunderne har haft tillid til. Det har været et troværdigt selskab, og det har været en værdig samarbejdspartner. Som leverandør har man kunnet stå inde for AP Pension. Jeg vil være med til at sørge for, at det fortsat er sådan, siger Ejvind N. Jensen, der har været kunde i AP Pension siden 1974.

Ejvind N. Jensen ser frem til arbejdet i AP Pensions bestyrelse, hvor der er en åben dialog.

- Der er et åbent dialogforum i bestyrelsen, hvor vi har de værdier, som andelsbevægelsen altid har stået for. Værdier, hvor man tænker på sine medlemmer og gør det rigtige for sine medlemmer. Det vil sige, at man ikke går ud i ekstremer på investeringssiden, fortæller Ejvind N. Jensen, der i dag er direktør i en erhvervsdrivende iværksætterfond, domsmand i Østre Landsret og formand for en seniorklub i Roskilde Golfklub.

Kundeejerskabet tilhører fremtiden

Som bestyrelsesformand for blandt andet Coop, Spejder Sport og Dagbladet Information og bestyrelsesmedlem i blandt andet benzinselskabet OK er Lasse Bolander en rutineret herre, når det kommer til bestyrelsesarbejde. En rutine han vil bringe med sig ind i bestyrelsesarbejdet i AP Pension.

- Jeg har erfaring med, hvad der virker, og hvad der skaber værdi, så ledelsen, bestyrelsen og medarbejderne sammen kan udvikle selskabet, siger Lasse Bolander og fortsætter:

- Sammen med ledelsen og mine bestyrelseskolleger vil jeg være med til at sørge for, at AP Pension er en førende spiller på pensionsmarkedet. Pensionsselskabernes samfundsmæssige rolle er kommet i fokus. Hvis vi sørger for, at investeringsmidlerne flyder de rigtige steder hen, kan vi være med til at rykke noget i forhold til samfundsansvar og bæredygtighed. AP Bæredygtig er et godt eksempel på dette, forklarer Lasse Bolander.

Lasse Bolander har tidligere været ansat i Tulip og Arla, hvor kundeejerskabet er en del af hverdagen, og han har været koncernchef i Berlingske Media. Dermed er han vant til at arbejde med kunder og forbrugere, og kundeejerskabet i AP Pension ser han som noget helt særligt.

- Jeg tror, at kundeejerskabet tilhører fremtiden. Ejerformen gør, at vi kan tænke langsigtet og tage det lange seje træk, da vi kun arbejder for kunderne, siger Lasse Bolander, der siden han forlod stillingen som koncernchef i Berlingske Media har arbejdet med bestyrelsesarbejde på fuldtid.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.