• Samfundsansvar

Bæredygtige investeringer klarede sig godt i tredje kvartal

Selvom et enkelt kvartal er en meget kort tidshorisont, når det handler om opsparing til pensionen, er det alligevel interessant, at AP Pensions bæredygtige produktlinje, AP Bæredygtig, endte med at slå markedets øvrige pensionsprodukter i tredje kvartal 2019.

AP Pensions nye bæredygtige produktlinje, AP Bæredygtig har fået en solid start. For med afkast på mellem 2,5 og 4,2 procent ligger AP Bæredygtig nummer et i pensionsbranchen, uanset hvilken opsparingshorisont man sammenligner med.

Figuren herunder viser afkastet i AP Bæredygtig i tredje kvartal 2019 sammenlignet med det gennemsnitlige afkast i branchen.

*Der sammenlignes livscyklusprodukter med moderat risiko. Datakilde: AP Pension og Investerings- & Analysehuset Nikolaj Holdt Mikkelsen

Mange bække små

Ifølge AP Pensions investeringsdirektør Ralf Magnussen er der en række årsager til, at AP Bæredygtig har klaret sig relativt bedre end de sammenlignelige livscyklusprodukter i branchen i tredje kvartal 2019.

- På aktiesiden havde vi en overvægt af såkaldte konsumentvarer (varer købt til forbrug), der klarede sig godt i tredje kvartal, og en undervægt af danske aktier, som generelt klarede sig dårligere end det globale marked. Derudover bidrog fraværet af investeringer i energisektoren, som også klarede sig skidt relativt set, positivt til afkastet. Og på obligationssiden klarede de grønne obligationer i AP Bæredygtig sig generelt bedre end traditionelle obligationer, forklarer investeringsdirektøren.

Også valuta havde en lille positiv effekt på afkastet i AP Bæredygtig i tredje kvartal, hvor den amerikanske dollar steg. Samlet set endte AP Bæredygtig med at give et afkast, der var cirka dobbelt så stort som gennemsnittet i branchen.

Pas på med forhastede konklusioner

AP Pension lancerede AP Bæredygtig kort før sommerferien, og på trods af den flotte placering i tredje kvartal 2019 slår Ralf Magnussen fast, at man skal være varsom med at drage langsigtede konklusioner om sin pensionsopsparing på baggrund af afkastet i et enkelt kvartal.

- Det er selvfølgelig glædeligt, at AP Bæredygtig er kommet godt fra start, og personligt tillader jeg mig at have store forventninger til produktet i fremtiden. Men når det er sagt, er det er samtidig vigtigt for mig at pointere, at et godt afkast i et enkelt kvartal ikke er nogen garanti for et højt afkast på lang sigt, siger Ralf Magnussen og uddyber:

- Pensionsopsparing er en langsigtet investering, og derfor vil jeg fraråde, at man begynder at ændre sine investeringer eller sin risiko alene på baggrund af afkastet i et enkelt kvartal. For mig handler valget om at spare op i AP Bæredygtig i langt højere grad om de langsigtede forventninger og ikke mindst, at man som pensionsopsparer ønsker at gøre en forskel med sine pensionspenge gennem investering i en mere bæredygtig fremtid.

Læs mere om AP Bæredygtig

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.