• Samfundsansvar

AP Pensions afkast i top efter første halvår

Første halvår har været særdeles positivt, når det kommer til afkastene for kunderne i AP Pension. Men AP Pensions investeringsdirektør maner til besindighed. For handelsspændinger mellem verdens to stormagter kan være med til at spænde ben for afkastene på sigt. Hør i videoen investeringsdirektør, Ralf Magnussen, forklare om afkastene efter andet kvartal.

Afkastene efter andet kvartal har været særdeles positive for kunderne i AP Pension. De solide afkast placerer AP Pension blandt de bedste i pensionssektoren. Det er dog ikke ens betydende med, at det kommer til at fortsætte resten af året, lyder det fra investeringsdirektør i AP Pension, Ralf Magnussen.

- Vi har efter andet kvartal fået et afkast på 12 procent, når vi kigger på en kunde med 20 år til pension. Det resultat placerer os helt i toppen af sektoren, når vi sammenligner med de øvrige pensionsselskaber, siger Ralf Magnussen.

For en kunde med ti år til pension var der i andet kvartal et afkast på ni procent, mens en kunde med 30 år til pension har fået et afkast på 14 procent.

Det er særligt aktierne, der har trukket afkastene op i den positive ende.

- Vores afkast har været båret af, at vores aktieportefølje har klaret sig rigtig godt. Det skyldes, at vores forvaltere har været dygtige til at finde gode aktier på aktiemarkedet, forklarer Ralf Magnussen.

Uhørt lave renter

Mens aktiemarkedet i andet kvartal gav flotte plusser, så ser det anderledes ud, når blikket rettes mod rentemarkedet.

- Vi har en stigende grad af politisk usikkerhed i kraft af den handelskrig, der raser mellem Kina og USA, og det har den amerikanske centralbank reageret på. I USA har vi set centralbanken sætte renten ned, efter den i 2017 og 2018 strammede pengepolitikken. I Europa kommer vi i september til at gøre det samme. Det gør, at renterne er faldet til rekordlave niveauer, siger Ralf Magnussen og fortsætter:

- I Danmark har vi nu en ti-årig statsrente, som er negativ med en halv procent. Det er uhørt ud fra et historisk perspektiv.

Med rekordlave renter skal der kigges andre steder hen for fortsat at kunne levere positive afkast.

- Vi er interesserede i ejendomme, vi er interesserede infrastruktur, og vi er også interesserede i dele af kreditmarkedet til at investere i som erstatning for obligationer. Men vi er nødt til fortsat at investere i obligationer for have en robusthed i vores porteføljer, forklarer investeringsdirektøren.

Selvom vi i første halvår har set flotte afkast, så er det ikke ens betydende med, at de pæne plusser fortsætter resten af året.

- Vi er nødt til at have realistiske forventninger, når det billede, vi ser på rentemarkedet, er, at man faktisk kun kan investere med et sikkert tab i vente. Vi kommer ikke til at opleve de afkast, vi har oplevet de senere år eller i første halvår af 2019, bemærker Ralf Magnussen.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.