• Bæredygtighed

AP Pension lancerer bæredygtig produktlinje: Støt FN’s verdensmål og klimaet med din pension

I AP Pension investerer vi vores kunders pensionsformue ansvarligt, men samtidig har vi fokus på at understøtte en bæredygtig udvikling. Derfor går vi nu skridtet videre og lancerer en ny produktlinje - AP Bæredygtig. Her kan du spare op med særligt fokus på bæredygtighed. Den nye produktlinje er kendetegnet ved, at den dels bidrager til en grøn omstilling og dels støtter en række af FN’s verdensmål.

I AP Pension er vi vores ansvar bevidst, derfor lancerer vi nu Danmarks første bæredygtige produktlinje - AP Bæredygtig. Med AP Bæredygtig har du som pensionskunde mulighed for at placere din pension i ansvarlige virksomheder og fonde.

- Med AP Bæredygtig investerer vi din pension i bæredygtige virksomheder og fonde. Vi træffer valg, sorterer fra og udvælger investeringer, der har særlig omtanke for den verden, vi lever i. Og vi sætter endnu mere fokus på at reducere CO2-udledningen og foretage investeringer i bl.a. vindmøller, solceller og bæredygtigt byggeri, fortæller AP Pensions investeringsdirektør, Ralf Magnussen.

Som kunde i AP Pension, kan du allerede fra i dag gøre en positiv forskel, ved at placere din pension i AP Bæredygtig og være med til at sikre en grøn omstilling.

Læs mere om AP Bæredygtig

Inspireret af FN’s verdensmål

Tilbage i 1987 definerede FN, at bæredygtighed er: ”… en udvikling, hvor opfyldelsen af de nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov”. Ralf Magnussen fortæller, at netop denne definition har været en af inspirationskilderne til AP Bæredygtig.

- FN’s definition på bæredygtighed er bredt formuleret, og den er samtidig vedkommende, relevant og nem at forstå – derfor har vi valgt at kalde vores nye produktlinje AP Bæredygtig. Vi ønsker at påvirke udviklingen i en mere bæredygtig retning, og det oplever vi også, at vores kunder og danskerne generelt gerne vil, siger investeringsdirektøren og fortsætter:

- Tidligere skulle man selv stå for at sammensætte sine investeringer, hvis man ville investere sin pension med særligt fokus på bæredygtighed, men med AP Bæredygtig går vi skridtet videre og lancerer en fuld produktlinje. Det betyder, at kunderne får præcis de samme valgmuligheder i AP Bæredygtig, som de har i deres firmapension i dag. Kunderne kan vælge at spare op i livscyklus, hvor AP Pension automatisk trapper risikoen ned med alderen eller i faste profiler, hvor de selv styrer risikoen.

Støtter i særlig grad en grøn omstilling

Investeringerne i AP Bæredygtig er særligt udvalgte og lever op til en række konkrete krav om bæredygtighed. Et eksempel er obligationerne i produktet, der alle er såkaldte ”green bonds”, som finansierer grønne projekter, der bidrager positivt til en grøn omstilling.

Aktiebeholdningen er kendetegnet ved, at cirka 50 procent af selskabernes samlede omsætning er forbundet med et eller flere af FN's verdensmål mod cirka 10 procent i en almindelig global investeringsfond. Samtidig vil aktiebeholdningens samlede CO2-aftryk være 50 procent mindre end i en almindelig, global investeringsfond.

- Vi har selvfølgelig en eksklusionsliste med selskaber, vi ikke ønsker at investere i, men den store forskel mellem AP Bæredygtig og vores andre produkter ligger i den måde, vi foretager positive tilvalg af investeringer på. Vi fokuserer på aktiver, der i særlig grad bidrager til den grønne omstilling og verdensmålene, siger Ralf Magnussen.

I tillæg til aktier og obligationer investeres der også i såkaldte alternativer, hvor målsætningen er at understøtte en bæredygtig udvikling. Cirka 60 procent af de alternative investeres f.eks. i vedvarende energi som havvindmøller, landvindmøller og solceller, der understøtter Paris-aftalens mål i særlig grad. Der investeres også i bæredygtigt byggeri i Danmark samt i skov, der er certificeret bæredygtigt.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.