• Samfundsansvar

AP Pension bygger første svanemærkede etagebyggeri i Jylland

AP Pension bygger Jyllands første svanemærkede lejeboliger i Kolding. Opførelsen af Kolding Sky markerer samtidig starten på et særligt fokus på bæredygtighed og grøn omstilling i AP Pensions ejendomme.

Når Koldings nye vartegn, Kolding Sky, står færdigt i 2021, er det ikke kun den prangende udsigt og den centrale placering, som gør bygningen unik. Højhuset med de godt 100 moderne lejelejligheder bliver også de første svanemærkede lejeboliger i Jylland. Bag byggeriet står AP Pension, som har planer om at investere i flere boliger i Kolding.

Integreret i bæredygtig pension

Ønsket om at svanemærke Kolding Sky skal ses i forlængelse af AP Pensions ambitioner om at understøtte den grønne omstilling inden for byggeriet og en bæredygtig udvikling i samfundet i det hele taget.

- I juni lancerede vi en bæredygtig produktlinje til vores kunder under navnet AP Bæredygtig. Her investerer vi blandt andet deres pensionsopsparinger i aktier og obligationer, der understøtter FN’s verdensmål og den grønne omstilling, men også i ejendomme, grøn energi og skov. Så de grønne ambitioner gælder altså også for vores byggeri, og vi tror på, at certificeringen med Svanemærket er med til at skabe nogle attraktive ejendomme, der også giver gode afkast til vores kunder, forklarer Peter Olsson, administrerende direktør i AP ejendomme.

Ambitionen er, at alle fremtidige boligejendomme, som AP Pension opfører, skal være bæredygtige.

Bæredygtigt byggeri

Kolding Sky er det første svanemærkede byggeri, som AP Pension opfører. Arkitema Architects står for at udvikle boligerne, der kommer til at have et lavt energiforbrug, godt indeklima og et fokus på bæredygtighed i hele byggeriets livscyklus:

- Svanemærkede boliger lever op til bygningsreglementets skrappeste energikrav. I Kolding Sky opnås det gennem energieffektive konstruktioner, A-mærkede vinduer, ventilation med varmegenvinding og el-producerende solceller på taget, siger Amdi Worm, civilingeniør ved Arkitema Architects og fortsætter:

- I et svanemærket boligbyggeri stilles der desuden særlige krav til byggematerialerne, som skal leve op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Det er en vigtig forudsætning for, at de senere kan genanvendes. Samlet opnås et energieffektivt byggeri, der med tekniske løsninger, materialevalg og overflader har indeklima og beboernes sundhed og velvære i fokus.

I tråd med kundernes ønsker
Fremtidige lejere og beboere kan med Svanemærket tage et aktivt valg om en bolig med fokus på bæredygtighed, sundhed og godt indeklima. Samtidig bidrager Svanemærket til, at boligerne får et genkendeligt og troværdigt forbrugermærke, så det er nemt for lejere at gennemskue det bæredygtige tiltag. Et tiltag, som man i AP Pension er særligt stolt af.

- I AP Pension arbejder vi hver dag for at varetage kundernes interesser bedst muligt, og vi oplever lige nu, at der er en stor interesse for at bidrage til en bæredygtig udvikling. Derfor er vi også utrolig glade for, at vi nu kan tilbyde svanemærkede boliger til kunderne, slutter Peter Olsson.

AP Pension vil få overrakt Svanemærket licensen til Kolding Sky på Building Green messen den 31. oktober.

Fakta om Kolding Sky

 • Etager: 19
 • Højde: 70 meter
 • Lejligheder: 98
 • Størrelse: 74-157 m2
 • Bygherre: AP Pension
 • Miljøcertificering: Svanemærket
 • Arkitekt: Arkitema

Om svanemærkning af bygninger

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. En svanemærket bygning er kendetegnet ved:

 • Lavt energiforbrug og præmiering for brug af vedvarende energi
 • Godt indeklima gennem krav til blandt andet ventilation, dagslys, fugtsikring og afgasning af skadelig kemi
 • Lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter
 • Lever op til strenge krav til bæredygtigt, certificeret træ
 • Gennemgang af en uvildig tredjepart af både byggeproces og det færdige byggeri

For yderligere oplysninger:

Peter Olsson
Adm. direktør, AP Ejendomme
2098 5018

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.