• Samfundsansvar

AP Pension årets højdespringer i ny klimaanalyse

AP Pension er, ifølge en analyse fra WWF Verdensnaturfonden, det danske pensionsselskab, der gennem det seneste år kan fremvise den største udvikling, når det kommer til klimafokus.

En ny analyse fra interesseorganisationen WWF Verdensnaturfonden viser, at AP Pension er det pensionsselskab, blandt landets 16 største pensionsselskaber, der gennem det seneste år har haft den største udvikling i forhold til klimafokus.

Sammenlagt får AP Pension otte point ud af 12 mulige i analysen fra WWF Verdensnaturfonden, hvor pensionsselskaberne bliver målt på seks parametre. De otte point til AP Pension er seks point mere end i den tilsvarende undersøgelse sidste år. AP Pensions fremgang i antallet af point er den største blandt de 16 selskaber siden sidste år.

AP Pension får to point for, at investeringspolitikken er indrettet efter at understøtte Paris-aftalens mål. Der er et point for målsætning om at øge investeringerne i grøn energi. Mens der er to point for investeringer i grøn energi. AP Pension har fået et point for aktivt ejerskab i relation til klima. Ligesom AP Pension får to point for at have offentliggjort sin eksklusionsliste kombineret med eksklusioner på baggrund af klimahensyn. Det sidste parameter er mål om frasalg af fossil energi.

Samlet lander AP Pension på en femteplads i analysen med tre point op til førstepladsen.

Status fra WWF Verdensnaturfonden på AP Pensions klimafokus lyder blandt andet:

”Klimafokus er et tydeligt nyt strategisk indsatsområde for AP Pension. Dette ses bl.a. i pensionskassens integration af Paris-aftalen i investeringspolitikken. AP Pension har desuden øget transparens og offentliggør nu både aktieliste og eksklusionsliste samt ekskluderer på baggrund af klimahensyn.”

Investeringsdirektør i AP Pension, Ralf Magnussen, er glad for resultatet i analysen fra WWF Verdensnaturfonden.

- Vi er naturligvis glade for, at vi er årets højdespringer med seks point mere i forhold til sidste år. Det vidner om, at vores øgede indsats med ansvarlige og bæredygtige investeringer har båret frugt. Det gælder både vores øgede indsats omkring aktivt ejerskab og åbenhed, siger Ralf Magnussen og fortsætter:

- Analysen viser også, at vi i AP Pension ikke er det eneste selskab, der arbejder meget serøst med disse spørgsmål. Det gør stort set hele den danske pensionssektor, og det er der også behov for, hvis man skal opnå egentlige resultater, fortæller investeringsdirektøren, der samtidig gør det klart, at lanceringen af AP Pensions bæredygtige produktlinje, AP Bæredygtig, er en medvirkende faktor til den store fremgang.

Bevidst tilvalg af investeringer

AP Bæredygtig, der blev lanceret i juni 2019, giver præcis de samme valgmuligheder som AP Pensions øvrige markedsrenteprodukter. Med AP Bæredygtig har AP Pensions kunder mulighed for at investere deres pensionsopsparing, så den understøtter en bæredygtig udvikling.

AP Bæredygtig bygger på et bevidst tilvalg af investeringer, der bidrager positivt til et eller flere af FN’s verdensmål, til reduktion af CO2-udledningen og til den grønne omstilling af energiproduktionen.

- Aktieporteføljen i AP Bæredygtig er udvalgt blandt aktier, der har en særlig høj eksponering til FN’s 17 verdensmål. Det er også fastlagt, at den skal have en CO2-udledning, der er 50 procent mindre, end hvis du investerer bredt set i globale aktier. Når vi kigger på obligationsporteføljen, så indgår der kun grønne obligationer, som er med til at finansiere en bæredygtig og klimavenlig måde at bygge på, lyder det fra Ralf Magnussen, der samtidig forklarer, at der hele tiden bliver arbejdet med at udvikle AP Bæredygtig.

- Arbejdet stopper ikke her. Vi arbejder i øjeblikket på at formulere helt konkrete målsætninger om investeringer, som er relateret til en grøn omstilling i form af blandt andet investeringer i grøn energi, grønne obligationer samt nye investeringer i dansk byggeri, der er bæredygtigt certificeret.

Læs mere om AP Bæredygtig

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.