• Bæredygtighed

AP Ejendomme skaber solid værdi for kunderne

AP Pensions ejendomsselskab, AP Ejendomme, er aktive i hele landet. AP Ejendommes mange projekter skabte i 2018 et afkast til kunderne på 6,8 procent – eksklusiv projekter under opførsel.

Med udsigt til lavere afkast på aktier og obligationer skal der kigges nye steder hen for at sikre attraktive afkast til kunderne i AP Pension. Et af de steder, der også i fremtiden skal bidrage positivt til afkast, er AP Ejendomme.

Selv om 2018 for AP Ejendomme var præget af et år med adskillige store byggeprojekter, der endnu ikke er afsluttet, så betegner adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, 2018 som et ”fornuftigt år”, hvad angår afkast fra AP Ejendomme. Afkastet landede på 6,8 procent.

- Vores afkast ser rigtig fornuftigt ud. 2018 var kendetegnet ved at være et år, hvor vi, som i de foregående år, igangsatte nye byggerier, men ikke afsluttede særligt mange, så vi vil først kunne se den endelige opskrivning, når de er færdige, og det er der flere, der er i løbet af i år og 2020. Så der ligger potentiale til rigtig gode afkast, når de igangværende projekter er færdige, siger Peter Olsson.

Projekterne, der bliver afsluttet i løbet af i år og 2020, er primært boligprojekter, men AP Ejendomme er også involveret i projekter med kontorer, store byudviklingsprojekter, detail og hoteller.

Bygger i hele landet

I øjeblikket har AP Ejendomme, foruden i Århus og København, projekter i blandt andet Silkeborg, Odense og Horsens, Holbæk og Fredericia. Senest kunne Peter Olsson sammen med overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, tage første spadestik til byggeri af over 200 nye lejligheder ved Enghave Brygge i Københavns Sydhavn.

Peter Olsson fortæller, at hver gang AP Ejendomme investerer i en given kommune, så vurderer AP Pensions ejendomseksperter, hvordan kommunens udvikling har været indtil nu, og hvad prognoserne for fremtiden siger.

- Vi gør altid meget ud af at gøre vores forarbejde ordentligt, inden vi går i gang med et nyt ejendomsprojekt. Vi undersøger f.eks., om det er en kommune, der udvikler sig positivt på parametre som befolkningstilvækst, uddannelse og erhverv. Infrastrukturen skal naturligvis også være i orden, og vi ser på, om der er planlagt ny offentlig infrastruktur, som vil understøtte fremtidig vækst, siger ejendomsdirektøren og fortsætter:

- Vi kigger på erhvervsklimaet i den pågældende kommune. Og så ser vi på, om kommunen synes, det er godt, at vi investerer i noget, der kan servicere borgerne og dermed tiltrække nye borgere. Det kan de fleste kommuner heldigvis se fornuften i, siger Peter Olsson.

Udvikler selv

For at sikre kunder i AP Pension det bedst mulige afkast, udvikler AP Ejendomme selv projekter fra bunden. På den måde undgår vi dyre mellemled.

- Fordelen ved at vi selv står for det hele, lige fra at finde grunden til selv at bygge, er, at vi selv får den fulde avance, der er forbundet med udvikling. Vi har dermed større råderum i lejeniveauet, og vi kan skabe et endnu bedre afkast. Dermed giver det en større sikkerhed og økonomiske fordele at udvikle selv, forklarer Peter Olsson og peger på nogle af de udfordringer, der er for AP Ejendomme.

- Vi går ikke bare ud og investerer for at investere, så udfordringen er at finde de helt rigtige og egnede grunde at udvikle på. Men vi har et ekstremt godt netværk og er kendt for at ville det, vi laver, så folk kommer også til os med gode byggegrunde, siger Peter Olsson.

Skriv dig op til en bolig

Som kunde i AP Pension har du fortrinsret til de boliger, som AP Pension lejer ud.

Læs mere om, hvor AP Pension har lejeboliger, og hvordan du skriver dig op

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.