• Bæredygtighed

Afkast: God start på året

En god start på aktieåret betyder, at AP Pension i årets første kvartal har indhentet det tabte afkast fra 2018 og mere til. AP Pensions investeringsdirektør maner dog til besindighed i forhold til afkastforventningerne for resten af året. Se mere i videoen med AP Pensions investeringsdirektør Ralf Magnussen.

Stigninger på aktiemarkedet, et skifte i den amerikanske pengepolitik og en god dialog mellem Kina og USA har haft en positiv indvirkning på afkastene i første kvartal 2019 for kunderne i AP Pension.

-Afkastene for første kvartal har været rigtig gode. En kunde med 20 år til pension har fået et afkast på næsten 9 procent. Det er drevet af aktiekursstigninger på over 10 procent, så vi nu har indhentet de negative afkast fra 2018 og mere til, fortæller investeringsdirektør i AP Pension Ralf Magnussen.

For en kunde med ti år til pension er der også godt nyt. For her har første kvartal budt på et afkast på 6 procent, mens en kunde med 30 år til pension har fået et afkast næsten 10 procent i året første måneder.

De positive tendenser er drevet af optimisme blandt investorerne, forklarer investeringsdirektøren.

-En af grundene til at investorerne er blevet mere optimistiske er, at vi har set et skifte i den amerikanske pengepolitik. Tidligere var der forventninger om pengepolitiske stramninger som i 2018, men det er ikke længere tilfældet. Positive fremskridt i handelskrigen mellem USA og Kina har også været en afgørende faktor for, at vi har fået et løft til aktiekurserne, siger Ralf Magnussen.

Ejendomme kommer til at fylde mere

Selvom første kvartal har været særdeles positivt for afkastene, så er det dog ikke ens betydende med, at det kommer til at fortsætte året ud.

-I de sidste fem-ti år har vi haft rigtig høje afkast på både aktier, ejendomme og på obligationer. Men det kommer ikke til at fortsætte. Renten er nu nul, og vi har haft rigtig store stigninger på aktiemarkedet, så man må sætte sine afkastforventninger ned for 2019 og længere ude i fremtiden, siger investeringsdirektøren.

Med rekordlave renter skal der kigges andre steder hen, når der også fremover skal sikres attraktive afkast.

-De rekordlave renter har den konsekvens, at man er nødt til at tænke anderledes. Derfor er vi i stigende grad aktive på ejendomsmarkedet, og vi vil også gerne investere i infrastruktur, der har nogle af de samme egenskaber, forklarer Ralf Magnussen.

Se i videoen Ralf Magnussen fortælle om, hvordan første kvartal endte ud.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.