• Samfundsansvar

Afkast: AP Pension lægger godt fra land i 2019

En god start på aktiemarkedet i januar 2019 betyder, at det tabte afkast fra 2018 stort set er indhentet. Hør AP Pensions investeringsdirektør, Ralf Magnussen, forklare markedsudviklingen i videoen nederst i artiklen.

Aktiemarkedet er kommet godt fra start i årets første måned af 2019. Den gode start på året betyder, at det tabte afkast fra 2018 stort set er blevet indhentet i januar.

I januar er aktiemarkedet steget med over syv procent og kreditobligationer har givet et afkast på over fire procent. Mens en kunde med 20 år til pension har fået et afkast på næsten fem procent. Årsagerne til det høje afkast, i årets første måned, skyldes ifølge investeringsdirektør i AP Pension, Ralf Magnussen, blandt andet den amerikanske centralbank.

- Hvis man skal pege på en fundamental forklaring på, hvad der er sket, så skal man kigge mod den amerikanske centralbank, der har signaleret til de finansielle markeder, at den ikke fortsætter de rentestramninger, som vi så i 2018, siger Ralf Magnussen.

Selv om aktieåret er startet godt, så mener Ralf Magnussen dog ikke, at det er ens betydende med, at det fortsætter i samme takt resten af året.

- Jeg forventer, at vi kommer til at stå med positive afkast, når vi står ved udgangen af 2019, men det kommer ikke til at fortsætte med samme takt, som vi har set i januar, siger investeringsdirektøren.

Se mere i interviewet med AP Pensions investeringsdirektør Ralf Magnussen, hvor han fortæller mere om, hvordan investeringsåret 2019 er startet.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.